WOW Groep | Verzuimbegeleiding
Wanneer de kwaliteiten van de mens optimaal worden benut!
Roermond, wowgroep, wow groep, waarborg, op, werk, kwaliteiten, werk, rendement, organisaties, wow, outplacement, wajong, uwv, wia, wao, reintegratie, re integratie
23057
page-template-default,page,page-id-23057,page-child,parent-pageid-19199,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
Verzuimbegeleiding

Hoe kan Waarborg op Werk bijdragen aan verzuimbeheer en -reductie?

 

U maakt dankbaar gebruik van de kennis en kunde van uw werknemers. Maar wat als een van uw beste mensen uitvalt? U mist dan niet alleen ervaring, maar er moet ook nog eens meer gebeuren met minder mensen. Dat kan u veel tijd én geld kosten.
Stelt u zich eens voor: werknemers die zich ziek hebben gemeld sneller en duurzaam weer aan het werk én een flinke besparing op uw verzuimkosten. Dankzij onze unieke op data gebaseerde, bewezen effectieve aanpak van verzuimbegeleiding, wordt dit realiteit. Individuele aandacht staat hierbij centraal.

 

Onze kracht ligt in de persoonlijke aandacht en begeleiding van de eerste 6 weken van het verzuim. Door binnen 48 uur de reden van de ziekmelding glashelder te krijgen, pakken we het verzuim daadkrachtig op, en wordt in veel gevallen (te) lang ziek-zijn voorkomen.
Optimale communicatie tussen werkgever, de (verzuimende) medewerker en Waarborg op Werk is van essentieel belang. Daarom zorgen wij ervoor dat u één vaste casemanager krijgt en maandelijks overleg plaatsvindt, zodat er korte lijnen tussen uw en onze organisatie zijn.

 

U kiest zelf hoe u verzuim wilt aanpakken. Wilt u zelf de volledige regie behouden, legt u de coördinerende rol liever bij ons of hebt u behoefte aan een meer intensieve aanpak dan verplicht voor de Wet verbetering Poortwachter? Wij helpen u graag om de meest geschikte keuze te maken voor uw organisatie.

 

 

 

Wij kunnen u de volgende diensten bieden:
• Verzuimregistratie & casemanagement
• Verzuimbegeleiding Wet Verbetering Poortwachter
• Arbeidsdeskundige advisering
• Verrichten van werkplekonderzoek
• Risico-inventarisatie en -evaluatie

 

Totale verzuimbegeleiding

Waarborg op Werk biedt een totaalpakket aan met volledige ontzorging. Dit betekent dat wij de gehele verzuimsituatie begeleiden. Of het nu gaat om de contactmomenten, het voldoen aan alle wettelijke verplichtingen of de gehele administratie rondom verzuim. Bij ons komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

 

De voordelen van verzuimbegeleiding door Waarborg op Werk:
• Snelle en adequate afhandeling van de ziekmeldingen
• Vaste consulent voor verzuimbeheer als aanspreekpunt (casemanager)
• Garantie dat u voldoet aan alle verplichtingen uit de Wet Verbetering Poortwachter
• Transparant en efficiënt; korte en directe lijnen naar professionals voor advies en overleg
• Verlaging van uw ziekteverzuim
• Persoonlijke aandacht voor klant en medewerk(st)er
• Inzet van partners

 

Preventiespreekuur op locatie
Gezondheidspreventie, het inzetten van interventies en persoonlijke aandacht zijn belangrijke factoren die uw verzuimkosten beperken mits u ze op het juiste moment toepast. Daarom gaan we ook preventief aan de slag, om dreigend uitval van medewerkers te signaleren en dit actief op te pakken. Door het inzetten van een spreekuur op locatie kan een medewerker ‘anoniem’ in gesprek met de casemanager wanneer hij/zij dreigt uit te vallen.