WOW Groep | Jobcoaching
Wanneer de kwaliteiten van de mens optimaal worden benut!
Roermond, wowgroep, wow groep, waarborg, op, werk, kwaliteiten, werk, rendement, organisaties, wow, outplacement, wajong, uwv, wia, wao, reintegratie, re integratie
23030
page-template-default,page,page-id-23030,page-child,parent-pageid-19199,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
Jobcoaching

Wat is Jobcoaching?

 

Jobcoaching is persoonlijke begeleiding op de werkplek van de medewerker. Het betreft alle activiteiten (begeleiden, coachen, trainen, ondersteunen) die nodig zijn, zodat de medewerker het werk uiteindelijk goed en zelfstandig naar ieders tevredenheid kan doen. Om te zorgen dat de medewerker goed ingewerkt wordt en in zijn/haar kracht komt. De jobcoach kijkt samen met de betrokken partijen of èn welke aanpassingen/voorzieningen daarvoor nodig zijn. Hij/zij geeft steun bij zaken die de medewerker wilt ontwikkelen, leren of bij zaken die hij/zij lastig vindt. Om duidelijkheid te scheppen in de verwachtingen en afspraken helder te maken, maar ook bij problemen of onduidelijkheden is de jobcoach beschikbaar om te helpen.

 

Wanneer heeft iemand recht op jobcoaching?

Heeft de medewerker een Wajong-, WIA- of ZW- (met indicatie) uitkering, òf is hij/zij opgenomen in het doelgroep register van UWV of gemeente? Dan kan de werkgever aanspraak doen op jobcoaching. Tevens zijn er mogelijkheden binnen de particuliere sector. Deze voorziening vraagt de jobcoach aan bij UWV of gemeente.

 

Wat kost Jobcoaching?

Jobcoaching is een voorziening van UWV én, sinds de Participatiewet, ook van de gemeente. Na goedkeuring van de jobcoachaanvraag vergoeden UWV óf de gemeente de kosten tot maximaal 3 jaar. De inhoud van jobcoaching hangt af van de begeleiding die de medewerker nodig heeft om zijn/haar functie goed te kunnen uitvoeren.

Jobcoaching via Waarborg op Werk

 

Waarborg op Werk heeft veel ervaring in het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking. De begeleiding en coaching bij de start van een nieuwe functie of tijdens de huidige functie sluit hier goed op aan. De jobcoach helpt de medewerker in het wegwijs maken in het werk, werkomgeving, en in de gesprekken met de werkgever en collega’s. De begeleiding kan voor iedereen anders zijn. Het is namelijk maatwerk. Samen met de medewerker en de werkgever bespreekt de jobcoach welke begeleiding nodig is om het uiteindelijke doel te bereiken; de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker binnen de werkomgeving.

 

Waarom Jobcoaching?

Als de medewerker een nieuwe baan heeft gevonden of vastloopt in de huidige functie, is het behouden van deze baan op de lange termijn, belangrijk voor zijn/haar toekomst en ontwikkeling. Het bespreken van de potentiële mogelijkheden, het aangeven van grenzen, het uitspreken van verwachtingen en oplossingen bedenken voor calamiteiten. Dit soort zaken kunnen belemmeringen met zich meebrengen die niet altijd makkelijk zijn om alleen te doen. Jobcoaching kan dan de oplossing zijn. De medewerker wordt extra gesteund in zijn/haar werk, in het contact met de collega’s en de werkgever. De Jobcoach helpt de medewerker bij de communicatie, zodat de verwachtingen helder zijn, misverstanden worden voorkomen en hij/zij de baan voor een langere tijd kan behouden.

 

Waarborg op Werk is een door het UWV erkende Jobcoachorganisatie.