WOW Groep | Haalbaarheidsonderzoek
Wanneer de kwaliteiten van de mens optimaal worden benut!
Roermond, wowgroep, wow groep, waarborg, op, werk, kwaliteiten, werk, rendement, organisaties, wow, outplacement, wajong, uwv, wia, wao, reintegratie, re integratie
21985
page-template-default,page,page-id-21985,page-child,parent-pageid-12,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
Haalbaarheidsonderzoek

Hoe je helderheid krijgt in de kans van slagen!

 

De Wet Verbetering Poortwachter geeft aan dat wanneer voor uw werknemer werkhervatting in Spoor-0 (eigen werk, eigen werkgever) of Spoor-1 (ander werk, eigen werkgever) niet meer mogelijk is, een re-integratietraject tweede spoor ingezet moet worden. U zult samen met uw werknemer ervoor moeten zorgen dat er inspanningen geleverd worden om ander werk te vinden bij een andere werkgever.
Maar, het kan natuurlijk zijn, dat u samen inziet dat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt te beperkt zijn. Na twee jaar ziek zijn, volgt vervolgens de WIA-keuring van uw werknemer waarbij uw dossier onderzocht wordt of u samen wel de juiste inspanningen heeft geleverd. Het is dus belangrijk dat u onderbouwt waarom u denkt dat de kansen op de arbeidsmarkt beperkt zijn. In dit geval is een haalbaarheidsonderzoek tweede spoor nuttig. En u weet het: hiermee voorkomt u dat het UWV aan u verteld nog een jaar samen door te gaan.

Waarom het nuttig is uw werknemer aan het werk te zetten!

 

We brengen met een haalbaarheidsonderzoek tweede spoor de kans van slagen in kaart. De uitslag kan zijn dat het zinvol is om een traject tweede spoor in te zetten. Of niet. Maar in beide gevallen heeft u een duidelijk onderbouwd dossier richting het UWV.
Bij een haalbaarheidsonderzoek tweede spoor onderzoeken we alle mogelijkheden die er zijn om een baan te verkrijgen buiten eigen werkgever om. Wij weten hoe dat moet, we kennen de arbeidsmarkt, we kennen de werkgevers.
Hoe is de motivatie van uw werknemer, wat gaat er aan ten grondslag, zijn er opleidingsmogelijkheden die een reële kans van slagen geven, hoe ziet de leefomgeving van de werknemer eruit, zijn hier nog mogelijkheden? Maar ook onderzoeken we het netwerk van uw werknemer. Nog steeds wordt 70% van alle banen verkregen door netwerken, wellicht liggen hier kansen. Er volgt dus een grondig onderzoek naar deze mogelijkheden.
Daarnaast gaan we ook zelf aan de slag: we benaderen werkgevers uit ons eigen netwerk maar verrichten ook koude acquisitie. Ook onderzoeken we de arbeidsmarkt op het gebied van personeelsadvertenties. Uw werknemer heeft hier overigens ook een flink aandeel in deze hele toets: hij of zij zal zelf werk moeten verrichten om het haalbaarheidsonderzoek tweede spoor in kaart te krijgen.

Zo bespaar je geld!

 

Van dit onderzoek krijgt u een uitgebreid rapport. Deze bespreken wij met u of met uw verzuimmanager. Met dit rapport kunt u vervolgens uw dossier completeren zodat u zeker weet dat u voldoende inspanningen heeft verricht om een loonsanctie te voorkomen. Daarnaast is er ook duidelijkheid voor de werknemer: er is wel of geen perspectief. Wellicht is het aanvragen van een vervroeg WIA een goede optie.

Waarborg op Werk is hiervoor uw ideale partner.